Agrics Tanzania levert boeren hun bestelling

Het regenseizoen staat in Tanzania weer voor de deur: dat betekent zaaien! Deze week leverde Agrics, een van onze sociale ondernemingen, kleine boeren in maar liefst 51 dorpen hun bestelling. Zakken vol mais- en zonnebloemzaden en kunstmest gingen van de hand. De boeren kopen via Agrics deze producten op afbetaling zodat ze verzekerd zijn van een goede oogst in het voorjaar.

Verreweg de meeste mensen die op het platteland van Kenia en Tanzania wonen zijn voor hun voedsel en inkomen afhankelijk van de opbrengsten van hun eigen erf. De boeren verbouwen kleine hoeveelheden mais of groenten waarvan het grootste deel bestemd is voor consumptie binnen het gezin. Wat overblijft wordt verkocht om zo ook inkomsten te genereren. Wanneer de oogst tegenvalt zijn de problemen voor het hele gezin ingrijpend.

Goede zaden leveren een veel betere oogst maar ze zijn moeilijk verkrijgbaar op het afgelegen platteland en de kosten vormen een belemmering voor de arme boeren. Agrics levert kleine boeren daarom gecertificeerde zaden en kunstmest op afbetaling. Naast deze basisproducten kan een boer besluiten aanvullende producten of diensten te bestellen waaronder kippen, solarlampen, opslagfaciliteiten of de huur van een tractor. De boer heeft zo'n zes maanden de tijd om de kosten af te betalen.

Meer weten over Agrics en hoe wij precies te werk gaan? Lees er hier alles over!