Financiele steun voor aanleg waterpunten Tanzania

ICS is blij te kunnen melden dat The Human Development Innovation Fund (HDIF) ons ingediende voorstel voor de aanleg van 25 extra waterpunten, in twee dorpen in Tanzania, heeft goedgekeurd.

De Tanzaniaanse overheid is bezig met de aanleg van een lange pijpleiding vanuit het Victoriameer het land in. De leiding loopt ook door de plaatsen Maganzo en Masagala in het noorden. Maar omdat hier geen tappunten gepland zijn hebben de bewoners in deze dorpen er helemaal niets aan.

ICS start daarom vanaf najaar 2015 met de bouw van zijleidingen die aangesloten worden op de hoofdleiding. Zo creëren we 25 nieuwe waterpunten die straks de 23.000 bewoners van Maganzo en Masagala voorzien van schoon drinkwater. Elk tappunt krijgt een prepaid betaalmeter. Met een chipkaart, die bewoners vooraf kunnen opladen bij deelnemende winkeltjes in de buurt, kunnen ze direct betalen voor de hoeveelheid water die ze getapt hebben. De inkomsten die we hiermee genereren worden gebruikt voor onderhoud van het systeem, eventuele reparaties en kwaliteitscontroles. Want alleen zo kunnen we er voor zorgen dat de tappunten langdurig schoon en veilig drinkwater blijven leveren.

Het systeem moet na de zomer van 2016 klaar zijn voor gebruik. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte van het verloop!

 
De waterput rechts is niet de uiteindelijke put, het prepaid systeem links daarentegen wel!